AVI-forum: vraag en antwoord over de nieuwe AVI-bepaling

Het nieuwe AVI-systeem gaat geleidelijk het oude vervangen. Dit zal logischerwijs een pak vragen met zich meebrengen. Dit forum stelt u in staat om deze vragen te stellen. Lieven Coppens, beheerder van het forum, alsook de andere forum-lezers kunnen meehelpen bij het beantwoorden van uw vraag.

Terug naar onderwerpen
Doortoetsen
Tilla Nijs: Doortoetsen
24-05-2016 15:10
Met de nieuwe AVI's dacht ik dat we eindelijk de toetsen konden gebruiken als een gewoon LVS. Maar ik krijg collega's moeilijk overtuigd om niet door te toetsen. Zij menen dat je de kaarten daarvoor moet gebruiken. In de handleiding vind ik slechts één zin over 'doortoetsen' nl je kan de DMT en de AVI-kaarten gebruiken als signaliseringsinstrument. (punt)
Zij vinden het nodig om door te toetsen omdat je dat nu eenmaal moet weten voor de ouders , de bib en de indeling van de leesgroepjes.
Hoe of wie kan mij helpen om mijn collega's te overtuigen om de toetsen te gebruiken zoals wordt uitgelegd in de handleiding of begrijp ik het allemaal verkeerd?
re: Doortoetsen door Maes Birgit
25-05-2016 20:44
#1
De nieuwe testen werden afgenomen in het eerste lj. Wanneer de lln een niveau halen M3 E3 of M4 gebeurt er niets. Enkel bij de lln die minder scoren wordt verder onderzocht. Daarvoor heb je de DMT testen, de grafeemtoets en de auditieve toets. Alle collega's zijn akkoord. Ik maakte wel een tabel om de oude AVI's om te zetten, ik noteer ze beiden.
re: Doortoetsen door Stefanie Lefevre
08-06-2016 17:36
#2
Zoals ik het begrijp, moet je alleen de lln. van zonde D/E doortesten + de lln. waarover e gevoelsmatig denkt, hier klopt iets niet. Ik ben soms ook geneigd de kinderen testen uit zone A. Maar de grote middenmoot niet.
Reactie plaatsen
Naam+voornaam *
Email *
Reactie
*
Verificatie
*
* - verplichte velden