AVI-forum: vraag en antwoord over de nieuwe AVI-bepaling

Het nieuwe AVI-systeem gaat geleidelijk het oude vervangen. Dit zal logischerwijs een pak vragen met zich meebrengen. Dit forum stelt u in staat om deze vragen te stellen. Lieven Coppens, beheerder van het forum, alsook de andere forum-lezers kunnen meehelpen bij het beantwoorden van uw vraag.

Terug naar onderwerpen
vaardigheidsscore (evolutie van)
Hoogewijs Filip: vaardigheidsscore (evolutie van)
26-09-2014 21:18
De vaardigheidsscore meet de leesvaardigheid doorheen de schoolloopbaan van een kind, op een schaal van 0 tot 200. Als een leerling overzit, zou de vaardigheidsscore dan normaliter moeten stijgen omwille van het aantal maanden leesonderwijs, maw is de normering gebaseerd op een leerjaar of het aantal jaren/maanden gevolgd leesonderwijs?
re: vaardigheidsscore (evolutie van) door Lynn de Graaff
09-10-2014 11:20
#1
Ik zou denken dat de normering gebaseerd is op het aantal woorden per minuut bij een bepaalde moeilijkheidsgraad. (leesmoeilijkheden in de tekst) Weet jij of er een tabel of grafiek is met de onderliggende vaardigheidsscores bij de AVI toetsen. Er wordt normaal alleen in beheersings- instructie- en frustratieniveau genoteerd maar daar zouden toch ook vaardigheidsscores bij moeten horen.
Reactie plaatsen
Naam+voornaam *
Email *
Reactie
*
Verificatie
*
* - verplichte velden