AVI-forum: vraag en antwoord over de nieuwe AVI-bepaling

Het nieuwe AVI-systeem gaat geleidelijk het oude vervangen. Dit zal logischerwijs een pak vragen met zich meebrengen. Dit forum stelt u in staat om deze vragen te stellen. Lieven Coppens, beheerder van het forum, alsook de andere forum-lezers kunnen meehelpen bij het beantwoorden van uw vraag.

Terug naar onderwerpen
vaardigheidsniveau
Sigrid Sels: vaardigheidsniveau
04-02-2014 20:41
Het is de eerste keer dat ik de nieuwe toetsen technisch lezen heb afgenomen. Nu merk ik dat kinderen die met het boekje M5 een avi-niveau M5 behalen een vaardigheidsniveau IV krijgen,
wat overeenkomt met "zwak". Ik had verwacht dat bij een testing M5 een score M5 gemiddeld zou zijn. Kan iemand mij dit verduidelijken? Heeft dit te maken met de resultaten van de landelijke vergelijkingsgroep?
re: vaardigheidsniveau door Elly Simoens
14-05-2014 10:04
#1
Beste Sigrid,

Dit kan inderdaad voorkomen. De reden is dat AVI-niveaus eigenlijk AVI-indicaties zijn: je zult zien dat meerdere vaardigheidsscores gekoppeld worden aan eenzelfde AVI-niveau. Zo kan het dus zijn dat 2 leerlingen hetzelfde AVI-niveau hebben, maar de ene een hogere vaardigheidsscore, en dus wel niveau III, dan de andere, die met de lagere score net op niveau IV uitkomt.

Met andere woorden: gebruik liever de vaardigheidsscores als uitgangspunt dan de AVI-indicaties.

Hier wordt uitgebreid op ingegaan tijdens navormingen rond het nieuwe AVI-systeem (zie www.onderwijsservice.be)

Reactie plaatsen
Naam+voornaam *
Email *
Reactie
*
Verificatie
*
* - verplichte velden