AVI-forum: vraag en antwoord over de nieuwe AVI-bepaling

Het nieuwe AVI-systeem gaat geleidelijk het oude vervangen. Dit zal logischerwijs een pak vragen met zich meebrengen. Dit forum stelt u in staat om deze vragen te stellen. Lieven Coppens, beheerder van het forum, alsook de andere forum-lezers kunnen meehelpen bij het beantwoorden van uw vraag.

Terug naar onderwerpen
telt vaardigheidsscore nog als kaarten moeten afgenomen worden
Jo Delodder: telt vaardigheidsscore nog als kaarten moeten afgenomen worden
05-06-2013 14:07
Hallo
We hadden een vraagje over de vaardigheidsscore. Als een kind in zone D of E scoort,na afname van het toetsboekje, worden de toetskaarten afgenomen. Soms blijkt daaruit dat het kind toch technisch wel goed leest, soms ook niet. Mag in elk geval de behaalde vaardigheidsscore (die afgeleid wordt van het resultaat op het toetsboekje) meegenomen worden om de evolutie van het technisch lezen in kaart te brengen?
En een vraag die eraan vasthangt: als een kind na afname van de kaarten nog dezelfde Avi-niveaus haalt, maar de vaardigheidsscore is wel hoger dan het interval van de vorige vaardigheidsscore, mag je dan besluiten dat het kind toch vooruitgang boekt?
Alvast bedankt voor de reactie(s).
re: telt vaardigheidsscore nog als kaarten moeten afgenomen worden door Lieven Coppens
15-06-2013 21:59
#1
De vaardigheidsscore blijft behouden. Deze hoort thuis op de vaardigheidsschaal voor de afgenomen toets Leestechniek of Leestempo.
Reactie plaatsen
Naam+voornaam *
Email *
Reactie
*
Verificatie
*
* - verplichte velden