AVI-forum: vraag en antwoord over de nieuwe AVI-bepaling

Het nieuwe AVI-systeem gaat geleidelijk het oude vervangen. Dit zal logischerwijs een pak vragen met zich meebrengen. Dit forum stelt u in staat om deze vragen te stellen. Lieven Coppens, beheerder van het forum, alsook de andere forum-lezers kunnen meehelpen bij het beantwoorden van uw vraag.

Terug naar onderwerpen
afname nieuwe AVI's en nut van LVS-testen
Baert Mariann: afname nieuwe AVI's en nut van LVS-testen
24-02-2013 13:00
Ben dit jaar voor het eerst begonnen met de afname van de nieuwe AVI’s. In tegenstelling tot wat ik op het forum lees bij An Debosscher ben ik wel heel tevreden. Als ik het vergelijk met het resultaat van de LVS-testen lezen, dan heb ik bij de nieuwe AVI-testen veel meer gedetailleerde info om verder mee aan de slag te gaan.
De resultaten zelf zijn zeker niet beter. In tegendeel. In het 1ste lj hebben wij bij de LVS-testen geen D- en E-zone voor lezen. Dit is al jaar op jaar zo. In het 2de en 3de lj hebben we dan wel veel D’s en E’s en dat is telkens een schrikken. Ook dit jaar.
Bij de nieuwe AVI’s heb ik zeker 18 van de 43 lln doorgetest. Dit waren dus allemaal D’s en E’s. Ik besef heel goed dat ik die zones bij de verschillende testen niet mag vergelijken en dat doe ik ook niet. Maar ik weet nu dat we die C’s van de LVS-testen al jaren overschat hebben.
En ik weet ook dat de info die ik krijg uit die doortesting bij de nieuwe AVI’s meer dan de moeite waard is om mee aan de slag te gaan. Van die 18 lln die ik doortestte beheersen de helft niveau midden 1ste lj wel. Daar ga je dus anders mee aan de slag dan de leerlingen die het nog niet bereiken.
Net hier ligt mijn probleem : Het nut van de afname van de LVS-testen lezen als je al met de nieuwe AVI’s en de doortesting hierbij werkt. Ik durfde dit niet weg te laten, daar we in ons leerlingvolgsysteem werken met deze LVS-testen en zo de schoolloopbaan van de lln bijhouden.
Heeft het nog zin om die LVS-testen lezen af te nemen? Is dit nog efficiënt? Wie ervaart hetzelfde probleem?
re: afname nieuwe AVI's en nut van LVS-testen door Lieven Coppens
15-06-2013 22:10
#1
Ik denk dat we ons vooral moeten hoeden voor overtesting van de leerlingen. Stuur me een berichtke op lieven@abimo.net en ik ga graag dieper in op deze vraag...
Reactie plaatsen
Naam+voornaam *
Email *
Reactie
*
Verificatie
*
* - verplichte velden