AVI-forum: vraag en antwoord over de nieuwe AVI-bepaling

Het nieuwe AVI-systeem gaat geleidelijk het oude vervangen. Dit zal logischerwijs een pak vragen met zich meebrengen. Dit forum stelt u in staat om deze vragen te stellen. Lieven Coppens, beheerder van het forum, alsook de andere forum-lezers kunnen meehelpen bij het beantwoorden van uw vraag.

Terug naar onderwerpen
Wat doen we bij volgende testing
Hilde Billion: Wat doen we bij volgende testing
15-05-2012 14:03
Wij zijn met een aantal CKSA scholen begonnen met de afname van de avis volgens nieuw systeem. Onze vraag is: Als een kind uit groep 4 bij de testing M4 een acceptabele score heeft en bij vergelijking in tabellen al M5 scoort. Met welk boekje moet je dan bij E4 de test uitvoeren bij leestechniek? Wij hebben geen antwoord gevonden in de handleiding.
re: Wat doen we bij volgende testing door Simoens Elly
25-06-2012 23:02
#1
Je kan als school kiezen welke aanpak je hanteert: je kan de leerling gewoon het toetsboekje E4 voorleggen, of je kan - als je dat nodig acht - het een toetsboekje van een of meerdere afnamemomenten later voorleggen (bijvoorbeeld M5). Dit is perfect mogelijk dankzij de ontwikkeling van de vaardigheidsschaal: daardoor kan je toetsen steeds loskoppelen van het moment en toch nog de evolutie van het kind opvolgen dmv de vaardigheidsscore (zie in de handleiding 'toetsen op maat'). Hou er wel rekening mee dat de vaardigheidszones dan niet meer kloppen, en onthou ook dat je bij de klassikale instructie een andere oefentoets hebt.
Reactie plaatsen
Naam+voornaam *
Email *
Reactie
*
Verificatie
*
* - verplichte velden