AVI-forum: vraag en antwoord over de nieuwe AVI-bepaling

Het nieuwe AVI-systeem gaat geleidelijk het oude vervangen. Dit zal logischerwijs een pak vragen met zich meebrengen. Dit forum stelt u in staat om deze vragen te stellen. Lieven Coppens, beheerder van het forum, alsook de andere forum-lezers kunnen meehelpen bij het beantwoorden van uw vraag.

Terug naar onderwerpen
begrijpend lezen
Jo Delodder: begrijpend lezen
23-02-2012 10:59
Als ik de bestelformulieren voor de nieuwe Avi-procedure bekijk, zie ik daar ook begrijpend lezen staan. Is dit ook een nieuwe test? Bepaalt die het CLIB-niveau? Is er iemand die me kan zeggen waar ik daar mee info over vind? Is dit bedoeld voor Nederland of België?

Bedankt voor de reacties!

Jo
re: begrijpend lezen door Lieven Coppens
26-02-2012 13:18
#1
De toetsen Begrijpend Lezen van het Cito zijn inderdaad ook vernieuwd. Deze geven een vaardigheidsscore maar geen CLIB-niveau. Deze toetsen worden meer en meer in Vlaanderen gebruikt gewoon omdat er in Vlaanderen nauwelijks toereikende toetsen zijn en al zeker niet binnen een leerlingvolgsysteem. Voorlopig heb ik niet de indruk dat men daar in Vlaanderen wenst in te investeren. De Vlaamse Toets Begrijpend Lezen is voorbehouden voor CLB's, logopedisten, ... maar is niet bedoeld om in scholen af te nemen.
Reactie plaatsen
Naam+voornaam *
Email *
Reactie
*
Verificatie
*
* - verplichte velden