AVI-forum: vraag en antwoord over de nieuwe AVI-bepaling

Het nieuwe AVI-systeem gaat geleidelijk het oude vervangen. Dit zal logischerwijs een pak vragen met zich meebrengen. Dit forum stelt u in staat om deze vragen te stellen. Lieven Coppens, beheerder van het forum, alsook de andere forum-lezers kunnen meehelpen bij het beantwoorden van uw vraag.

Terug naar onderwerpen
Kunnen de huidige AVI-normen niet omgezet worden naar meer Vlaams verstaanbare normen?
Lambrechts Kristine: Kunnen de huidige AVI-normen niet omgezet worden naar meer Vlaams verstaanbare normen?
08-02-2011 15:44
Onze ouders en kinderen zijn zo lang gewoon aan de vroegere AV_niveaus. Nu komt men met niveau M3, E3, dat zegt de ouders en kinderen niets, vermits wij hier geen groep 3 of 4 ... zoals iin Nederland hebben, maar leerjaren... Ik begrijp ook niet goed waarom die tabellen niet kunnen gebruikt worden voor de leesniveaus en alleen maar voor de boekjes. Dat komt toch op hetzelfde neer? De boekjes geven toch aan voor welke kinderen met welk niveau zij bedoeld zijn?
re: Kunnen de huidige AVI-normen niet omgezet worden naar meer Vlaams verstaanbare normen? door Lieven Coppens
14-02-2011 18:58
#1
De AVI-procedure is voor het eerst ingebed in een leerlingvolgsysteem. Dat betekent dat men de indeling nu maakt volgens de afnameperiode. De oude en de nieuwe indeling kun je dus in geen geval met elkaar vergelijken. Wat de groepsindeling betreft, heb je een punt. Dit zal echter alleen maar veranderen als men in Vlaanderen ook eens echt wil investeren in Vlaams toetsmateriaal. En daar heeft momenteel niemand oren naar. Door de groepsaanduiding te verminderen met twee, krijg je het leerjaar.
De omzettingstabellen mogen NIET gebruikt worden om de leesniveaus van de leerlingen om te zetten. Dat stelt Cito heel duidelijk. Je leest verderop in dit forum waarom.
re: Kunnen de huidige AVI-normen niet omgezet worden naar meer Vlaams verstaanbare normen? door Wendy Peerlings
06-09-2011 9:36
#2
Mijn ervaring is dat de nieuwe benamingen probleemloos omgezet kunnen worden naar meet Vlaamse termen. AVI M4, midden groep 4 kan je vlot vertalen als AVI-Vl-M2, midden tweede leerjaar in Vlaamse termen. Ouders begrijpen deze AVI-nivaus veel beter dan de oude. Nu is het duidelijker vor ouders op welk niveau hun kind leest. Je gebruikt de nieuwe AVI-afnameprocedure en past het cijfer in de naamgeving aan. Lieven heeft hierboven groot gelijk als hij stelt dat er zeker ook Vlaamse toetsnormen moeten komen, maar zolang di er niet zijn kan je verder met de Nederlandse.
re: Kunnen de huidige AVI-normen niet omgezet worden naar meer Vlaams verstaanbare normen? door Valerie Leirens
15-05-2012 9:52
#3
Beste,
Sinds jaren ben ik intensief bezig met kinderen met leesproblemen te ondersteunen op school. In het oude avi-systeem had ik een duidelijk overzicht van de opsomming van de spellingsdidactiek verbonden aan het avi-niveau. Met behulp van deze opsomming kreeg ik beter zicht op de leesproblemen. Deze opsomming vind ik bij de nieuwe avi-niveaus niet terug. Kan u me verder helpen?
Met vriendelijke groeten,
Valerie Leirens
re: Kunnen de huidige AVI-normen niet omgezet worden naar meer Vlaams verstaanbare normen? door unuxwutanob
17-10-2015 6:32
#4
[url=http://dapoxetinepriligy-buy.org/]Buy Dapoxetine Online[/url] Doxycycline And Chlamydia http://lasix-onlinefurosemide.com/
re: Kunnen de huidige AVI-normen niet omgezet worden naar meer Vlaams verstaanbare normen? door udilaeuvus
17-10-2015 14:07
#5
[url=http://dapoxetinepriligy-buy.org/]Priligy Dapoxetine Usa[/url] Buy Doxycycline http://lasix-onlinefurosemide.com/
Reactie plaatsen
Naam+voornaam *
Email *
Reactie
*
Verificatie
*
* - verplichte velden