AVI-gerelateerde uitgaven:

 

Fer de boot: een nieuwe voorlees- en AVI-reeks

Met Fer de boot leer je vlot lezen!

Met Fer vaar je vlot door het eerste lezen!

Ontdek nu onze nieuwe reeks voor kleuters en eerste lezers! Fer de boot bestaat uit 3 boxen met telkens 6 leuke boekjes, een leeshulp en een audio-cd.

In De rode vloot vind je zes voorleesverhaaltjes op rijm.
In De blauwe vloot vind je zes verhaaltjes op het eerste leesniveau,
AVI Start (AVI 1).
In De gele vloot vind je zes verhaaltjes op het tweede leesniveau,
AVI M3 (AVI 2).

Bij elke box zit een Leeshulp met audio-cd en informatie voor ouders en leerkrachten.
Elk verhaaltje eindigt met een leuk spelletje!

Fer de bootOp de audio-cd staan 12 tracks, 2 voor elk boekje. Elk verhaal werd integraal ingelezen, 1 keer door een Vlaamse en 1 keer door een Nederlandse verteller.

Meer info over de voorlees- en AVI-reeks: Fer de boot

 


Spik & Spek: AVI boekjes voor beginnende lezers

Spik en spek: boekjes voor beginnende lezers

Spik en spekKinderen die hun eerste stappen zetten bij het lezen verdienen de allerbeste AVI-boekjes! Met Spik en Spek in de hoofrol biedt Abimo een nieuwe leesserie aan voor beginnende lezers. Spik is het kleine pientere muisje en Spek haar dikke vriend de rat, een goedzak van formaat! Een vrolijk stel dat de kinderen heel wat leuke leesuurtjes te bieden heeft. Is het een wonder dat deze figuren bedacht werden door meester- jeugdauteur Marc de Bel? Hijzelf schrijft mee aan de reeks, samen met een ploeg ervaren AVI- auteurs.

AVI-aanduiding zowel volgens het klassiek systeem als volgens het nieuwe AVI-systeem! Elke box telt 6 verschillende boekjes.

Meer info over de AVI-boekjes van Spik & Spek:


AVI-binnenstebuiten - Lieven Coppens

Avi-binnenstebuitenIn AVI Binnenstebuiten vind je de meest gestelde vragen over de nieuwe AVI-procedure in Vlaanderen, mét antwoorden. De antwoorden leren je hoe de puzzel in elkaar zit en hoe je best kunt omgaan met de vernieuwde DMT en AVI-toetskaarten en met de toetsen Technisch lezen. Het nieuwe systeem wordt hier op een heldere en objectieve manier ontrafeld.

‘De auteur heeft een eerlijke poging ondernomen om de vele vragen onbevangen te beantwoorden en mogelijke
knelpunten op een begrijpelijke manier uit te leggen.’ Prof. Dr. W. Van den Broeck - VUB

Lieven Coppens is onderwijzer en psycholoog. Hij werkt als psychopedagogisch
consulent bij het VCLB Meetjesland te Eeklo.
Hij is bekend door zijn nieuwsbrieven op www.nieuwsbriefleren.be. Hij is de persoon om deze complexe onderwijsmaterie tot in de puntjes te doorgronden.

 

 

AVI-toetsmappen

LOVS Cito-toetsmappenDe AVI-toetskaarten van KPC Groep zijn in 1994 op de markt gebracht. De teksten op deze kaarten doen inmiddels nogal gedateerd aan. Ook de normering van de toetskaarten is verouderd, waardoor de toetsuitslag niet altijd meer betrouwbaar is. Cito en KPC Groep hebben samen toegewerkt naar een vernieuwing van AVI.

In het jaar 2008 is het AVI-systeem van KPC Groep naar Cito overgegaan. Die overgang brengt een aantal veranderingen met zich mee waaronder vernieuwde DMT en AVI-toetskaarten en toetsen Technisch Lezen.

Meer info over de nieuwe AVI-bepaling vind je op www.abimo.net. Je kan er ook een volledig overzicht van alle benodigde LOVS Cito-toetsmappen en opgavenboekjes.

 

 

AVI-boekenpakket - 8 boekjes voor de 1e graad

Abimo AVI-boekenpakket

 

 

Abimo Uitgeverij biedt 8 prachtige boeken in één pakket als leesvoer voor de 1e graad. Het leesniveau van de reeks gaat van Avi 2 tot Avi 5. Telkens zijn het mooi uitgegeven prenten- of leesboeken met veel kleurrijke illustraties en verhalen die kinderen van de eerste graad aanzetten om nog meer te lezen!

Meer info: AVI-boekenpakket van Abimo

 

 

 


 

 

AVI-leespakkettens

AVI-leespakketten bij AbimoZorgvuldig samengestelde AVI-leespakketten (telkens 7 boekjes)